Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de oylumlu binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı derunin insanların dumandan zehirlenmesine handikap olan evgin hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse kül ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi ile içeriden hariçya essah açılmaktadır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra kayırma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz çok uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Evlerde, teamülyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki yangın kapısı kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve hafif halde yangın alanlarını terk etmesi derunin kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir kompetan ekibimiz marifetiyle üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin muvaffakiyetsı ile başka Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından ali kalite, metanet, %100 projeye entegrasyon ve normal paha politikamız ile ayrışmaktayız.

Umumi amacı insanoğluın binayı dokunca görmeden vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa düzenır.

Panik pas sayesinde muhtevaerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı muhik iterek bapyı hevesliabilirler. Yangın Merdiveni Kapısı Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış dokumalabilir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı tamam itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü cenah şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı derunin nispeten kârlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Türkiye’bile mevzii yönetmeliklere göre hangi mimarilarda yangın kapısı işletmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 Yangın Merdiveni Kapısı olmakla bu arada istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması bünyelabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Report this wiki page